vyberte
svůj kraj
Infolinka 725 534 865
MENU

Senior Pas pomáhá

letak-A4-kraje-krivky-loga15-1.jpg

V situaci, která nastala okolo pandemie nového koronaviru, Covid-19, byli senioři nejohroženější skupinou. Ze dne na den museli zůstat doma, omezit kontakt s rodinou, přáteli, se svým okolím. Vzniklá situace pro ně byla náročná nejen po psychické stránce, ale také po té praktické – kam se obrátit, kde nakoupit vše, co bylo nutné, kde sehnat informace apod. Ihned po vypuknutí tohoto stavu jsme se snažili seniorům pomoci ve všech oblastech, zajistit informace, dodat zdravotnické a ochranné pomůcky, ale také jim trošku odlehčit danou situaci a vyplnit volný čas.

Informační kampaň

V průběhu měsíce března a dubna Senior Pas připravil pro seniory z Jihomoravského kraje informační kampaň. Seniory jsme na letácích informovali o důležitých informacích, jak v nelehké situaci postupovat, aby nedošlo k nákaze. Také jsme pro ně zajistili přehled důležitých telefonních čísel a odkazů, ať už na hygienické stanice, informační linky nebo na místní organizace, které pro seniory zajišťují služby dodávek nákupů a jídla do domu. Veškeré aktuální informace jsme zveřejňovali na webových stránkách seniorpasy.cz i na Facebooku. Snažili jsme se být po celou dobu relevantním zdrojem čerstvých a ověřených informací.

Přímo ve městě Brně, jsme vybraných u obchodních domů, během nákupní doby pro seniory, distribuovali informační letáky, jednorázové rukavice i roušky. Tým senior Pasu poté vyrazil i do Bučovic a Kyjova.

Roušky zdarma pro držitele Senior Pasu

Od března jsme seniorům rozeslali přes tisíc roušek. Na webu jsme umístili kampaň „nemáte roušku?“ V rámci, které jsme rozesílali seniorům látkové ústenky. Během rozvolňování opatření jsme stále pokračovali v rozesílání roušek, „Stále nosíme roušky“. Ve které stále pokračujeme. Stačí nás kontaktovat na lince Senior Pasu: 840 111 122, 725 534 865, na e-mailu info@seniorpasy.cz nebo napsat na Facebook Senior Pasy a my vám, stále zdarma, zašleme roušky.

Balíčky pro seniorské organizace

Pro kluby seniorů jsme připravili balíčky, ve kterých jsme rozesílali jednorázové rukavice, bavlněné roušky, desinfekci, papírové ubrousky a také průvodní dopis s informacemi a telefonickými kontakty. Ty pak byli dle potřeby distribuovány k jednotlivým seniorům. Celkem bylo rozesláno na 30 balíčků, každý obsahoval minimálně 50 roušek a ostatní hygienické potřeby. Se seniorskými kluby v jihomoravském kraji jsme stále v kontaktu a řešíme s nimi aktuální situaci.

Soutěž se Senior Pasem

Ke konci března jsme spustili soutěž se Senior Pasem „Znám dobře svou vlast“. Cílem této aktivity bylo v době karantény přivést seniory na jiné myšlenky. Přinést jim trochu rozptýlení, zábavy a snad i dobrých zpráv. Celkem proběhlo na 31. soutěžních dnů.

Máte nějakou otázku? Zeptejte se nás!

Volejte linku Senior pas

 

Z pevné linky i z mobilního telefonu volejte

725 534 865

nebo 840 111 122

Cena za hovor dle tarifu Vašeho mobilního operátora.

Po–Pá 8.00–16.00

Napište nám

info@seniorpasy.cz

Kontaktní formulář

Neslouží jako registrace! Pro registraci klikněte zde.

Chcete se k projektu připojit jako poskytovatel slev? Máte zájem o zaslání více informací?
Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím kontaktního formuláře.

Zobrazit formulář

Newsletter

Vyplňte e-mailovou adresu v případě, že chcete odebírat e-mailové novinky.

Ověřte číslo karty Senior Pas

Zřizovatel projektu